ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

 

Ποιος μπορεί να εκπαιδευτεί στην Ενεργονοητική Θεραπευτική;

Όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος, θρησκείας και εθνικότητος μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια Ενεργονοητικής και να γίνουν θεραπευτές και σύμβουλοι. Όποιοι θέλουν να εμβαθύνουν στην εκπαίδευση και στις πρακτικές εφαρμογές, μπορούν να αντλήσουν από τα περιεχόμενα της Ενεργονοητικής ότι χρειάζονται για να ξεκινήσουν μια επαγγελματική πορεία.

Ο Άνθρωπος μπορεί να δοκιμάσει και να καλλιεργήσει πολλές τέχνες και να αλλάξει επαγγελματική πορεία μια ή και περισσότερες φορές! Συνήθως αυτό συμβαίνει και με τους θεραπευτές που είτε έχουν παράλληλα μια άλλη εργασία ή επιλέγουν αργότερα να αφοσιωθούν ολοκληρωτικά στη θεραπεία.

Παλιότερα στην αρχαία εποχή οι θεραπευτές είχαν υψηλή θέση στην κοινωνία και τους τιμούσαν για το έργο τους. Στις μέρες μας ο κόσμος της τεχνολογίας ψάχνει την εξέλιξη μέσα σε ένα μηχάνημα ή φάρμακο και ξεχνά τον παράγοντα Άνθρωπο. Ασχολείται με το σύμπτωμα, τα μικρόβια τους ιούς και δεν απομακρύνεται για να δει την εικόνα άνθρωπος, ολιστικά.

Ο ολιστικός θεραπευτής ήταν, είναι και θα είναι μια απαραίτητη ειδικότητα στον κόσμο της θεραπείας και της εξέλιξης.

Τα κριτήρια εδώ δεν είναι τα πτυχία και οι πιστοποιήσεις αλλά η δυνατή Ψυχή που αναζητά το καλό και μελετά όλα τα μέσα για να εκτελεί τη θεραπεία σε κάθε της πράξη και λέξη.

Οι Αρετές, μα και η διάθεση να αποκτηθούν και άλλες, πιστοποιούν έναν πετυχημένο Θεραπευτή που μπορεί να φέρει την αλλαγή στους συνανθρώπους του.

Ο υποψήφιος θεραπευτής καλείται να περάσει από το στάδιο της μεταμόρφωσης και να αφήσει συνήθειες και εξαρτήσεις που δεν αντανακλούν αρετή και ακλόνητο ήθος!

Αν ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να αλλάξει αρνητικές συνήθειες και πεποιθήσεις τότε δεν θα μπορέσει να αλλάξει τη ζώη κανενός.

Ο θεραπευτής όμως αλλάζει τις ζωές όλων!

Όποιος τον καλέσει έχει συμβεί η αλλαγή, μόνο έτσι λειτουργεί.