ΕΝΕΡΓΟΝΟΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Είναι μια μεγάλη Διδασκαλία που έχει χωριστεί σε πολλά σεμινάρια και επίπεδα για να γίνει σωστή κατανομή της γνώσης αλλά και για να προετοιμαστούν κατάλληλα οι μελλοντικοί θεραπευτές.

Το υλικό της Ενεργονοητικής ανοίγει τους ορίζοντες έντονα και αφυπνιστικά.

Δεν κοιτάς τη ζωή πια όπως την έβλεπες γιατί τα νέα δεδομένα σε κατευθύνουν σε άλλους τρόπους σκέψης και η διαφορετική σκέψη μαγνητικά αλλάζει τη ζωή σου. Ο μελλοντικός Θεραπευτής πρέπει να περάσει από ένα στάδιο εξαγνισμού για να είναι έτοιμος να αναλάβει ασθενείς.

Η Ενεργονοητική είναι μονοπάτι ανατροπής ζωής…που σημαίνει οτι πριν μπεις πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις.  Αρχικά υπήρχε ευελιξία στο ποιός θα μπει να λάβει τη Διδασκαλία, τώρα πια δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις όπως η χορτοφαγία, και η κάθαρση από κάθε μορφή εξάρτησης (τσιγάρο, αλκοόλ, ναρκωτικά, χάπια ψυχιατρικά).Ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται να ξεκινήσει με τη φυσική κάθαρση του σώματος του για να μπορεί να έχει οφέλη τις 8 εβδομάδες της Διδασκαλίας και η αλλαγή του να γίνει όμορφα χωρίς έντονες καρμικές εξάρσεις. Η πηγή των Ακτίνων που ο θεραπευτής γίνεται κανάλι είναι πάρα πολύ ισχυρή και τα σώματα του Θεραπευτή πρέπει να είναι εξαγνισμένα και δυνατά για να μπορεί να επιφέρει αλλαγές στους ασθενείς του, διαφορετικά αν ο Θεραπευτής δεν είναι εξαγνισμένος και σωστά δομημένος, στη διάρκεια της θεραπείας θα έχουν μια καλυτέρευση και οι δύο πλευρές χωρίς να κρατά παρά μόνο 3-4 μέρες.

Σκοπός της Ενεργονοητικής είναι να δείξει ότι είναι η πιο γρήγορη και δυνατή φυσική μέθοδος θεραπείας σε ότι και αν συμβαίνει στον άλλο.

Για εκείνους που έχουν διδαχθεί την Ενεργονητική οι λέξεις Επαναστατική θεραπευτική, Νέος τρόπος ζωής, Ευλογία της Νέας Εποχής δεν ακούγονται υπερβολικά. Η Ενεργονοητική δεν είναι μια εμπορική πρόταση, γιατί η Ενεργονοητική δεν μπορεί να πουληθεί σαν μια αυτοτελή διδασκαλία που την πήρες και τέλειωσες και πας παρακάτω. Δεν πας παρακάτω, πας προς τα μέσα και πιο μέσα ,και πραγματικά εμβαθύνεις τόσο που το βιώνεις σαν μην τελειώνει ποτέ αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει επίπεδα κάθαρσης, κατανόησης, απορρόφησης της όλης Διδασκαλίας. Για να είσαι καλός θεραπευτής πρέπει να έχεις ποικιλία γνώσεων πράγμα που στο προσφέρει η Ενεργονοητική.

Η Ενεργονοητική δόθηκε στη Μαλαματένια Καϊντατζή όχι σε μια αίθουσα Διδασκαλίας με φυσικό σώμα Δάσκαλο, αλλά από τον Αναληφθέντα και Άγιο Ιλαρίωνα τον Μέγα, που εκείνος με τη σειρά του χρησιμοποίησε πολλές από τις γνώσεις του ως Ιάμβλιχος για να δομήσει και να προσαρμόσει την ύλη στις ανάγκες του κόσμου. Βέβαια η συνεργασία όλων των Διδασκάλων συντέλεσε στη δόμηση της Ενεργονοητικής και δεν θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά αφού στην Ενεργονητική έχουν γειωθεί οι ποιότητες και αρχές όλων των Ακτίνων και έτσι ο κάθε Διδάσκαλος έβαλε την ποιότητα του για την ολοκλήρωση του έργου Ενεργονοητική.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται περίπλοκο ή μη αποδεκτό από ορθολογιστικά μυαλά η αλήθεια είναι αυτή και όταν παραδίδεται η Διδασκαλία τότε βιώνεται απο τους συμμετέχοντες η Αυθεντικότητα αλλά και η Αγνή προέλευση και πρόθεση της Ενεργονοητικής.