ΕΝΕΡΓΟΝΟΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η εκπαίδευση στην Ενεργονητική έχει χωριστεί σε πολλά μικρά, μεγάλα σεμινάρια και επίπεδα για να γίνει σωστή κατανομή της γνώσης αλλά και για να προετοιμαστούν κατάλληλα οι μελλοντικοί θεραπευτές.

Το υλικό της Ενεργονοητικής ανοίγει τους ορίζοντες έντονα και αφυπνιστικά.

Δεν κοιτάς τη ζωή πια όπως την έβλεπες γιατί τα νέα δεδομένα σε κατευθύνουν σε άλλους τρόπους σκέψης και η διαφορετική σκέψη μαγνητικά αλλάζει τη ζωή σου. Ο μελλοντικός Θεραπευτής πρέπει να περάσει από ένα στάδιο εξαγνισμού για να είναι έτοιμος να αναλάβει ασθενείς.

Η Ενεργονοητική είναι μονοπάτι ανατροπής ζωής…

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προετοιμάσει τον εαυτό του να δεχθεί και να απορροφήσει αρχικά τη Διδασκαλία που του αποκαλύπτεται από την πρώτη κιόλας επαφή με το Κέντρο Ιλαρίων.

Ο χώρος Διδασκαλίας είναι από μόνος του πύλη εξαγνισμού και εξέλιξης, δεν είναι μια απλή αίθουσα ξενοδοχείου ή εκδηλώσεων, που σημαίνει ότι μπαίνει αμέσως στη Διδασκαλία και αυτό κάνει γρήγορη τη μεταφορά δεδομένων.

Σημαντικό λοιπόν για τον ενδιαφερόμενο είναι να έρθει άδειος για να λάβει.

Υπάρχουν ασκούμενοι πολλών επιπέδων που ξεκίνησαν με πλήρη άγνοια και άλλοι που είχαν πολλά ερεθίσματα από διάφορα συστήματα.Συνήθως η δεύτερη κατηγορία δυσκολεύεται να αδειάσει και να ακούσει ουσιαστικά τι νέο έχει να δώσει η Ενεργονοητική στον Θεραπευτή και στην περαιτέρω εξέλιξή του σε Δάσκαλο. Παρόλα αυτά οι γνώστες άλλων συστημάτων αντιλαμβάνονται, συγκρίνοντας συστήματα και θεωρίες τι πρέπει να κρατήσουν και τι πρέπει να αφήσουν. Αυτή η διαδικασία δείχνει επίσης και την ωριμότητα του ίδιου του ασκούμενου που έχει τη διάκριση πλέον να επιλέξει το ορθό!

Οι αρχάριοι δεν έχουν μέτρα σύγκρισης αλλά μπορούν να παρατηρήσουν τη ζωή τους πριν και μετά την Ενεργονοητική, πόσο έχει αλλάξει, ποιοί τομείς ζωής λειτουργούν καλύτερα, τα οφέλη κ.τ.λ.

Επιπλέον απορροφούν στο 100% όλες τις τεχνικές και τη Διδασκαλία δίνοντας έτσι προβάδισμα εξέλιξης σε σχέση με άλλους στους οποίους ακόμα είναι μπερδεμένα πολλά μέσα τους και δεν έχουν βάλει σε τάξη τις γνώσεις που έχουν.

Όποια και αν είναι η θέση του ενδιαφερόμενου, το σημαντικό είναι να δωθεί χρόνος να βιωθεί το υλικό και αν χρειαστεί να το επαναλάβει για όσες φορές χρειάζεται, όχι τόσο για να το κατανοήσει αλλά για να το απορροφήσει.

Για εκείνους που έχουν διδαχθεί την Ενεργονητική οι λέξεις Επαναστατική θεραπευτική, Νέος τρόπος ζωής, Ευλογία της Νέας Εποχής δεν ακούγονται υπερβολικά. Η Ενεργονοητική δεν είναι μια εμπορική πρόταση γιατί η Ενεργονοητική δεν μπορεί να πουληθεί σαν μια αυτοτελή διδασκαλία που την πήρες και τέλειωσες .

Αυτό συμβαίνει γιατί έχει επίπεδα κάθαρσης, κατανόησης, απορρόφησης της όλης Διδασκαλίας. Για να είσαι καλός θεραπευτής πρέπει να έχεις ποικιλία γνώσεων, πράγμα που στο προσφέρει η Ενεργονοητική.

Η Ενεργονοητική δόθηκε στη Μαλαματένια Καϊντατζή όχι σε μια αίθουσα Διδασκαλίας με φυσικό σώμα Δάσκαλο αλλά από τον Αναληφθέντα και Άγιο Ιλαρίωνα τον Μέγα που εκείνος με τη σειρά του χρησιμοποίησε πολλές από τις γνώσεις του ως Ιάμβλιχος για να δομήσει και να προσαρμόσει την ύλη στις ανάγκες του κόσμου. Βέβαια η συνεργασία όλων των Διδασκάλων συντέλεσε στη δόμηση της Ενεργονοητικής και δεν θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά αφού στην Ενεργονητική έχουν γειωθεί οι ποιότητες και αρχές όλων των Ακτίνων και έτσι ο κάθε Διδάσκαλος έβαλε την ποιότητα του για την ολοκλήρωση του έργου Ενεργονοητική.

Παρόλο που μπορεί  να ακούγεται περίπλοκο ή μη αποδεκτό από ορθολογιστικά μυαλά, η αλήθεια είναι αυτή και όταν παραδίδεται η Διδασκαλία τότε βιώνεται απο τους συμμετέχοντες η Αυθεντικότητα αλλά και η Αγνή προέλευση και πρόθεση της Ενεργονοητικής.