ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Η ΕΝΕΡΓΟΝΟΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι ο άνθρωπος διαθέτει ένα ηλεκτρομαγνητικό – ενεργειακό πεδίο, αόρατο στα φυσικά μάτια, το οποίο περιβάλλει και διαπερνά το φυσικό του σώμα. Καθώς η ενέργεια που αποτελεί αυτό το πεδίο είναι πλέον μετρήσιμη και ανιχνεύσιμη από διάφορα μηχανήματα, έχει επισήμως κατοχυρωθεί η ύπαρξή της από πολλούς πανεπιστημιακούς ερευνητές. Δεν είναι άλλο από αυτό που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ονομάζουν Αιθέρα, οι Ινδοί Πράνα, οι Κινέζοι Τσι και οι Ιαπωνέζοι Κι. Η ποιότητα και η πυκνότητα αυτού του ενεργειακού πεδίου ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο υγείας, ζωτικότητας, ψυχολογικής κατάστασης, και το αντίθετο. Σε όσο καλύτερη κατάσταση και εναρμόνιση βρίσκεται το ενεργειακό μας πεδίο, τόσο πιο πολύ ζωτικότητα, καλύτερη διάθεση και υγεία σε όλους τους τομείς απολαμβάνουμε.

Μία ασθένεια πριν σωματοποιηθεί, πριν εκδηλωθεί στο φυσικό μας σώμα, ξεκινά σαν μία ενεργειακή διαταραχή που δημιουργεί μία παραμόρφωση στην αύρα μας. Αυτές τις ενεργειακές διαταραχές, ο Ενεργονοητικός Θεραπευτής ανιχνεύει – τοπογραφεί  στο ενεργειακό πεδίου του θεραπευόμενου, και προχωρά στην θεραπευτική εναρμόνισή τους.

Αν μία ασθένεια ήδη βρίσκεται σε εκδήλωση, ο Θεραπευτής θα φροντίσει να αποκαταστήσει την αντίστοιχη ενεργειακή βλάβη, φέρνοντας μια ισορροπία στο ενεργειακό πεδίο του θεραπευόμενου, επιταχύνοντας έτσι την αποθεραπεία και την αποκατάστασή του στο φυσικό επίπεδο.

<< Η ύλη είναι μία πιστή υπηρέτρια της ενέργειας>>

 

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ & ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

Τα ενεργειακά κέντρα ή τσάκρας, σύμφωνα με την ινδική παράδοση, είναι σημεία με πιο πυκνή ενέργεια – κομβικά σημεία- που λειτουργούν σαν όργανα της αύρας μας και σαν πύλες με τις οποίες επικοινωνούμε και συνδεόμαστε με το <<εξωτερικό>> ενεργειακό περιβάλλον. Η εκπαίδευση του Ενεργονοητικού Θεραπευτή στοχεύει στην αρχική αφύπνισή τους, και στην γνωριμία του, αρχικά με την δική του ενεργειακή ανατομία και φυσιολογία. Έτσι σταδιακά γίνεται ικανός να επεμβαίνει στην ανατομία των ενεργειακών κέντρων των θεραπευόμενών του, στα διάφορα περιστατικά που αναλαμβάνει.

Η ικανότητα του Θεραπευτή να αντιλαμβάνεται την ενέργεια δεν βασίζεται σε κάποιο χάρισμα ή ταλέντο, αλλά στην εξάσκηση και την ορθά δομημένη καθοδήγηση που λαμβάνει κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων της Ενεργονοητικής.

 

 

ΝΟΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Η Ενεργονοητική δεν είναι απλά μια ενεργειακή θεραπεία αλλά και νοητική κάθαρση. Έχει παρατηρηθεί ότι αν σε περιπτώσεις διάφορων ασθενειών, ο θεραπευόμενος συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια νοοτροπία σκέψης, το ίδιο νοσογόνο νοητικό πρότυπο, η θεραπεία του δεν θα έχει βαθύ και διαρκές αποτέλεσμα. Τότε η θεραπεία, αν και φυσική, θα θυμίζει απλά ένα φάρμακο, που όταν η επίδρασή του περάσει ο θεραπευόμενος πολύ πιθανόν να οδηγηθεί σε υποτροπή. Επίσης σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της δημιουργίας εξάρτησης μεταξύ του θεραπευόμενου και θεραπευτή. Η αναγκαιότητα αποφυγής τέτοιων καταστάσεων οδήγησε τη Μαλαματένια Καϊντατζή να συμπεριλάβει στις πρακτικές της και σε αυτό το σύστημα, τη Νοητική Θεραπεία, δηλαδή την αποφόρτιση του θεραπευόμενου από διάφορα νοητικά κατάλοιπα που σαν ενεργειακά αποτυπώματα, δυσκολεύουν την ίασή του. Οι τεχνικές της Ενεργονοητικής επιφέρουν μια δραστική αλλαγή στο νοητικό κόσμο του θεραπευόμενου και του δίνουν την ώθηση να αλλάξει γρήγορα νοητικό μοτίβο.

Τα λεπτοφυή μόρια που αποτελούν την αύρα μας βρίσκονται, όπως και τα πιο χονδροειδή μόρια που αποτελούν το φυσικό μας σώμα, σε μία συνεχή κίνηση σε μία διαρκή αλλαγή. Καθώς η κίνησή τους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, εξωτερικούς και εσωτερικούς, ένας βασικός παράγοντας είναι οι σκέψεις μας ή αλλιώς η νοητική μας δραστηριότητα, που στην κυριολεξία κάθε δευτερόλεπτο δημιουργεί δραστικές αλλαγές στο ενεργειακό μας πεδίο. Κάθε λόγος και κάθε σκέψη, κάθε δραστηριότητα του Νοητικού μας σώματος, αφήνει ενεργειακά αποτυπώματα που επιδρούν στα πιο χονδροειδή ενεργειακά και κατώτερα επίπεδά μας, ταξιδεύοντας μέχρι το υλικό μας σώμα. Ο Ενεργονοητικός Θεραπευτής δύναται να επεμβαίνει στο νοητικό κόσμο του θεραπευόμενου και να εναρμονίζει τους νοητικούς παλμούς που εκπορεύονται από το νοητικό σώμα, καθώς και να ενεργοποιεί ανώτερα σημεία του νοητικού σώματος που σαν πύλες, αποτελούν την οδό διέλευσης της Ανώτερης, ακόμα πιο λεπτοφυούς ενέργειάς μας, αυτήν της Ψυχής μας. Η διαδικασία αυτή δεν γίνεται φυσικά  με καμία μέθοδο που στερεί την ελευθερία του θεραπευόμενου, με καμία μέθοδο υποβολής αλλά με την μέθοδο της Νοητικής προβολής.

«άνθρωπος εστί ψυχή σώματι χρωμένη» (Πλάτων, Τιμαίος 42 D, Φαίδων 111 Α).

 

 

ΠΙΣΩ….ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

 

Παρόλο που η θεωρία του ενεργειακού πεδίου αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα αντικείμενα μελέτης και έρευνας της σύγχρονης επιστήμης δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν άπειρες ενδείξεις από όλες τις παραδόσεις του κόσμου που μαρτυρούν τη βαθιά γνώση για την ενεργειακή φύση που είχαν κατά καιρούς Σοφοί οι οποίοι φρόντισαν οι πολύτιμες αυτές γνώσεις να διασωθούν για να αποτελέσουν τον χάρτη της ανθρώπινης Ύπαρξης για τις επερχόμενες γενιές.

 

Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες των τελευταίων χρόνων συνεχώς πιστοποιούν την αλήθεια και την εγκυρότητα αυτών των αρχαίων παραδόσεων και γνώσεων.Οι αδικαιολόγητες αμφιβολίες κάποιων <<σκεπτικιστών>> για το αν υπάρχει η ενέργεια που ενδύει την ύλη, ή αποτελεί την ουσία της, εδώ και αρκετά χρόνια καταρρίπτονται συνεχώς από τις πολλαπλές, και αναγκαίες για την εξέλιξη, έρευνες σε όλα τα πεδία της επιστήμης. Σύγχρονοι, καταξιωμένοι και πανεπιστημιακού επιπέδου επιστήμονες πολύ συχνά προσφεύγουν σε αρχαία κοσμογονικά και φιλοσοφικά έργα για να πάρουν απαντήσεις και να ολοκληρώσουν έρευνες μιας ζωής, έρευνες και επιστημονικά πειράματα που συναντούν συνεχώς μπροστά τους τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα, υπερφυσικούς Γιόγκι της Ανατολής και άλλες σημαντικές μορφές τις αρχαιότητας από όλα τα μήκη της Γης.

Η σύγχρονη κβαντική φυσική εφαρμοσμένη μεταξύ των άλλων και στον τομέα της σύγχρονης ιατρικής διάγνωσης και θεραπείας σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή.Το ξύπνημα της συμβατικής ιατρικής και την προσαρμογή της στις <<νέες>> επιστημονικές αλήθειες. Η Ενεργονοητική Επιστήμη παρουσιάζεται σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για την υγεία και έχει σαν όραμα την οριστική έξοδο της Θεραπείας από τον μεσαίωνα που βρίσκεται. Η Ιατρική ήδη έχει σταματήσει να γυρνά την πλάτη στην αποτελεσματικότητα των ενεργειακών θεραπειών και στους άπειρους ορίζοντες που αυτές ανοίγουν, σε όποιον ενδιαφέρεται να θεραπεύει αληθινά…όχι μόνο το σύμπτωμα, όχι μόνο το σώμα, όχι μόνο το ένα άκρο της Ύπαρξής μας αλλά όλο το Είναι μας, που σίγουρα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και ευρύτερο από το σώμα. Αυτό φυσικά προϋποθέτει την καλλιέργεια αυτής της ολιστικής συνειδητότητας πρώτα από την πλευρά του θεράποντα. Αυτό είναι το κάλεσμα της Ενεργονοητικής προς όλους τους λειτουργούς υγείας…μία αρχική προσωπιική μεταμόρφωση και απλά να θυμηθούν τα λόγια και τον Όρκο του Ιπποκράτη…η ατομική αλλαγή προς το καλύτερο είναι μονόδρομος και μονόδρομος είναι και η συλλογική.

Οι γνώσεις μας προέρχονται από την Αρχαία Ελληνική Ενεργειακή Ιατρική και την Ανατολική Ιατρική. Οι τεχνικές και γνώσεις μας έχουν αποδείξει στον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα τους στη θεραπεία σε πάσης φύσεως ασθένειες. Xρησιμοποιούμε μεθόδους και τεχνικές, φιλικές προς το σώμα και τον ψυχισμό.

Ακόμα κι αν το πρόβλημα είναι τοπικό και συγκεκριμένο, οι ενεργειακές θεραπείες λειτουργούν ολιστικά πάνω στον ψυχισμό, στο πνεύμα και στο σώμα του ανθρώπου.

Όλες οι αρχαίες καταγραφές από την εποχή του Ασκληπιού μιλούν για την ασθένεια της ψυχής που οδηγείται στο σώμα και πάνω σ’ αυτό στηρίζουμε την θεραπεία σαν μία διδασκαλία της ψυχής, δίνοντας στον πάσχοντα τη βαθύτερη ερμηνεία της ασθένειάς του. Για παράδειγμα, οι ορμονικές διαταραχές ξεκλειδώνουν πληροφορίες σχετικα με τη διαχείριση της ζωής και των ανθρώπων. Εναρμονίζοντας την αντίληψη και στάση ζωής του θεραπευόμενου, αλλάζουν οι ορμόνες και οι λειτουργίες του οργανισμού. Επίσης, μπορεί να αποφευχθεί ένα χειρουγείο, να επουλωθεί ένα σπασμένο οστό ή να καθαριστεί το σώμα από έναν ιό, ένα μικρόβιο ή από μία εξάρτηση.

Γνωρίζοντας ότι η πάθηση είναι ένα σύμπτωμα και όχι η κεντρική εστία, στην ολιστική μας προσέγγιση δημιουργούμε την αλλαγή και την καθοδήγηση που χρειάζεται ο ασθενής για να κατανοήσει το λόγο ύπαρξης της ασθένειας, λαμβάνοντας έμπνευση μέσα από τη σοφία με την οποία επιλέγει το σώμα να ρυθμίζει τη δυσαρμονία που είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων της καθημερινότητας. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε γίνονται με προβολή ζωτικής ενέργειας απο υγιές μαγνητικό πεδίο στο θεραπευόμενο, με χρήση κρυστάλλων αάλογα τη πάθηση και το πρόβλημα, με μαγνήτες ειδικούς για μαγνητοθεραπεία και συγκεκριμένα πρωτόκολλα ανάλογα πάλι τη πάθηση, με βελονισμό ωτοβελονισμό ηλεκτροβελονισμό. Επίσης το σύστημα Ενεργονοητικής καλύπτει θέματα ψυχολογικά και σωματικά με ιδιαίτερη δυαμική λόγω των συγκεκριμένων τεχνικών που διαθέτει ο Θεραπευτής που επιδρά στις λειτουργειες των αδενών και των αισθήσεων.Ένας συνδυασμός προβολής ζωτικής ενέργειας αλλά και δυνατή νοητική κάθαρση από κοινωνικούς εγκλωβισμούς και εσωτερικές συγκρούσεις.

Η θεραπεία χωρίζεται σε δύο μέρη: κάθαρση και επούλωση. Άσχετα αν εκδηλώνεται ασθένεια ή όχι, η δυσαρμονία ξεκινά να σχηματίζεται στα άλλα μας σώματα (συνολικό μαγνητικό πεδίο γύρω απο το φυσικό σώμα). Ακριβώς εκεί είναι απαραίτητος ο ενεργειακός καθαρισμός, για να αποφύγουμε την ασθένεια πριν περάσει στο φυσικό μας σώμα. Η επούλωση είναι το τελικό στάδιο της βασικής θεραπείας όταν εστιάζουμε σε μία ασθένεια. Η λέξη επούλωση χρησιμοποιείται γιατί έτσι ακριβώς λειτουργεί: Αποκολλάται η ασθένεια και στη συνέχεια δίδεται η απαραίτητη φροντίδα στην περιοχή που αυτή έχει εκδηλώσει αδυναμία.
Για το λόγο αυτό η ενεργειακή θεραπεία θεωρείται μία απαραίτητη διαδικασία και μέρος της ζωής μας.

Στην πρώτη επαφή με τους έμπειρους θεραπευτές μας ενημερώνεστε για τις κατευθύνσεις και τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματός σας. Στο θεραπευτήριο Hilarion καλύπτουμε και τη διαμονή σας αν χρειάζεται ως μέρος της θεραπείας. Εκεί ακολουθείται ένα πρωτόκολλο-καθοδήγηση προσαρμοσμένο στις βαθύτερες ανάγκες της κατάστασής σας κι έτσι η προσέγγιση δυναμοποιείται και υποστηρίζεται από θεραπευτική εγκοίμηση.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Στο θεραπευτήριο Ιλαρίων έχουν καταγραφεί περιστατικά με απόλυτη επιτυχία,σας παραθέτουμε μερικά:

 • Κρίσεις Πανικου: μετά απο ενεργειακό καθαρισμό και ενδυνάμωση συγκεκριμένων περιοχών η ιαση ολοκληρώθηκε σε 1-2 θεραπείες και δεν επέστρεψαν ξανά.
 • Αγοραφοβία/ φόβος πτήσης και γενικές φοβίες : θεραπεύθηκαν σε 1 θεραπεία.
 • Αυτοκτονικές τάσεις ή επιθετική στάση σε άλλους: Θεραπεύθηκαν σε 1-4 θεραπείες
 • Αλλεργίες: σε 1-3 θεραπείες απομακρύνθηκε η βασική αιτία του λόγου αλλεργίας. Δεν επέστρεψαν ξανά.
 • Καρκινικοί όγκοι και κύστες σε μαστούς και μήτρα εξαφανίστηκαν τελείως ή έγινε απόπτωση σε 1-2 θεραπείες.
 • Επώδυνες μετακαρκινικές ακτινοβολημένες εστίες επανήλθαν στο φυσιολογικό σε 3-6 θεραπείες.
 • Ασθενής σε στάδιο απόρριψης μοσχεύματος νεφρού (χωρίς να έχει άλλο νεφρό) τελικό στάδιο, βελτιώθηκε και ζει φυσιολογικά με πολύ καλή λειτουργία του μοσχεύματος.
 • Καταχρήσεις (τσιγάρο, χασις, κοκαίνη ) διέκοψαν σε 1-6-10 θεραπείες ανάλογα τη περίπτωση.
 • Μυικά, τένοντες, οστά, δερματικά σε 2-8 θεραπείες, ανάλογα τη στάση του θεραπευόμενου.
 • Πένθος 1-3 θεραπείες αλλάζει η στάση και αντιμετώπιση της κατάστασης.
 • Προβλήματα γονιμότητας 1-4 θεραπείες (ανάλογα τη περίπτωση)

Αυτά είναι κάποια απο τα παραδείγματα που προκύπτουν συχνότερα. Τα ψυχολογικά θέματα είτε είναι μικρά ή μεγάλα προτείνουμε να τα αντιμετωπίσετε εγκαίρως για να μην εκδηλώσουν και ασθένειες παράλληλα. Οι περισσότεροι που έχουν λάβει τη θεραπευτική υποστήριξη που δίνουμε κρατούν σε ένα πρόγραμμα τον εαυτό τους επαναλαμβάνοντας 1 φορά το μήνα έναν ενεργειακό καθαρισμό για να συντηρείται ο μηχανισμός σε υψηλά επίπεδα Υγείας. Ακόμα και αν βρίσκεστε μακριά απο το Θεραπευτήριο μας οι θεραπείες αυτές γίνονται και εξ αποστάσεως κατόπιν συνενόησης και προετοιμασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε ένα προσωπικό ραντεβού καλώντας μας στα τηλέφωνα 211 4019724 6934531919.

είπαν για την Ενεργονοητική…

Όταν η αποκάλυψη μιας αυθεντικής γνώσης απορροφηθεί,
οι χτύποι της καρδιάς αλλάζουν ρυθμό,
η αναπνοή μοιάζει περιττή, παρεμβατική
για εκείνην τη μαγική στιγμή…