ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

Τα σεμινάρια της Ενεργονοητικής βασίζονται στην ευαισθητοποίηση των αισθήσεων των συμμετεχόντων έτσι ώστε να γίνονται ικανοί να αντιλαμβάνονται τις λεπτοφυείς δονήσεις του ενεργειακού πεδίου. Για να επιτευχθεί αυτό ο υποψήφιος θα έχει σίγουρη επιτυχία αν ακολουθήσει κάποιους απλούς κανόνες. Αυτοί οι κανόνες είναι δοκιμασμένοι και εφαρμοσμένοι από όλους σχεδόν τους σοφούς που έχουν περάσει από αυτόν τον πλανήτη και μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στους ασκούμενους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν περιορισμοί ή σαν δυσκολίες, αλλά σαν ένα άλμα που αναβαθμίζει τους θεραπευτές και τους ευεργετεί με τα ανεκτίμητα οφέλη στην υγεία.

Ο βασικός κανόνας είναι ότι ο υποψήφιος αν θέλει να γίνει θεραπευτής, οφείλει να εξαγνίσει τα σώματά του ξεκινώντας από το φυσικό. Θα πρέπει λοιπόν να απαλλαχθεί από εξαρτήσεις που επιβαρύνουν και μολύνουν το σώμα όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και η συστηματική χρήση ψυχιατρικών φαρμάκων.Το βεβαρημένο ενεργειακό φορτίο θα δυσκολέψει όχι μόνο τον ίδιο τον ασκούμενο αλλά και την ομάδα σε διάφορους διαλογισμούς και συλλογικές εργασίες (συναντήσεις εξυπηρετητών). Οι χονδροειδείς ενέργειες αποτελούν πάντα ένα εμπόδιο στο να μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τις ανώτερες πιο λεπτοφυείς ενέργειες.

Παρόλο που οι εξαρτήσεις συγκαταλέγονται στις παθήσεις, ο εξαρτώμενος – ασθενής έχει ευθύνη των περιορισμών που του δημιουργούνται από την ίδια του την εξάρτηση ή ασθένεια.

Αυτοί οι περιορισμοί επεκτείνονται και στον τομέα της εκπαίδευσης του επαγγελματία θεραπευτή. Η ευθύνη λοιπόν του ενδιαφερόμενου είναι να πειθαρχήσει μιας και αυτό είναι  η πρωταρχική αρετή στην τέχνη της θεραπείας. Νοητική, συναισθηματική, σωματική πειθαρχία. Για τη νοητική και συναισθηματική πειθαρχία η Ενεργονοητική δίνει με δυναμική τα εφόδια, αλλά ο ενδιαφερόμενος πρέπει να τοποθετηθεί σοβαρά ως προς την χρήση του σώματος του και να διακόψει την καταπόνηση αυτού.

Πολλές φορές έχουμε συναντήσει αρχάριους που διψούν να συνεχίσουν αλλά το σώμα τους αντιδρά με ένταση και δεν αντέχουν την υψηλή συχνότητα και τη δυναμική της Διδασκαλίας.

Είναι σαν να βάζεις κάποιον να τρέχει ενώ το σώμα του δεν μπορεί απλά επειδή δεν έχει μύες.

Η πηγή των Ακτινών που ο θεραπευτής γίνεται κανάλι είναι πάρα πολύ ισχυρή και τα σώματα του Θεραπευτή πρέπει να είναι εξαγνισμένα και δυνατά για να μπορεί να επιφέρει αλλαγές στους ασθενείς του. Εδώ κατανοούμε και την βλάβη στην ίδια την ενεργειακή θεραπεία αν εφαρμόζεται απο ακατάλληλους ανθρώπους. Το συμπέρασμα οτι δεν λειτουργούν οι ενεργειακές θεραπείες προέρχεται από εμπειρίες με ακατάλληλους καιροσκόπους που δεν έχουν αφοσιωθεί στη θεραπεία.

Σε γενικές γραμμές για τα μικρότερα σεμινάρια που θεωρούνται προπαρασκευαστικά, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Παρόλα αυτά, οι υποψήφιοι οφείλουν να ενημερώνουν για σοβαρά προβλήματα υγείας και διαφόρων ειδών εξαρτήσεις.

Για το σεμινάριο 7 Ακτίνες και Διδάσκαλοι είναι απαραίτητη προϋπόθεση η αποχή από την κατανάλωση κρέατος, τουλάχιστον δοκιμαστικά για την περίοδο των οκτώ εβδομάδων αλλά αν κάποιος δεν μπορεί να συνεχίσει τότε θα πρέπει να διακόψει το σεμινάριο. Η χορτοφαγία θα πρέπει να συνεχιστεί για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει στις Συναντήσεις Εξυπηρετητών που γίνονται με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου .

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο αρχικός σκεπτικισμός των υποψηφίων για το αν θα πάρουν την απόφαση να γίνουν χορτοφάγοι, συγκρινόμενος με τον τελικό ενθουσιασμό τους, με το πέρας του σεμιναρίου. Όλοι παραδέχονται πως οι εμπειρίες που αποκόμισαν ήταν ασύγκριτες με την απόλαυση της κατανάλωσης κρέατος. Αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές και ενδιαφέρεστε να μπείτε στον κόσμο της Ενεργονοητικής, μη διστάσετε να πάρετε αυτήν την απόφαση. Οι αποφάσεις μας είναι που αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Για τα οφέλη της χορτοφαγίας κάντε κλικ εδώ

Το κάπνισμα πρέπει επίσης να διακοπεί. Αν ο υποψήφιος δυσκολεύεται,και πραγματικά ενδιαφέρεται, μπορεί να ζητήσει βοήθεια και να λάβει μερικές θεραπευτικές συνεδρίες Ενεργονοητικής για να μπορέσει να το διακόψει. Υπάρχουν πάντα πρόθυμοι θεραπευτές- άνθρωποι αλλά η απόφαση είναι κάτι το προσωπικό…όταν αυτή παρθεί, αυτοί θα εμφανιστούν, μη χάνετε χρόνο!

Σε περιπτώσεις χρήσεως ναρκωτικών, υπνωτικών και ψυχιατρικών φαρμάκων, θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώνεται ο Εκπαιδευτής. Για να μπει κάποιος στο επίπεδο 7 Ακτίνες και οι Διδάσκαλοι, θα πρέπει να έχει διακόψει τη συστηματική χρήση πάσης φύσεως χημικών, όπως επίσης και να έχει θεραπευτεί από το πρόβλημά του. Σε αυτές τις περιπτώσεις η Θεραπεία προηγείται της Εκπαίδευσης. Ο συνδυασμός υψηλών ενεργειακών δονήσεων με την χρήση ναρκωτικών και χημικών φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο νευρικό σύστημα του ασκούμενου, αλλά και να επιδράσει επιβαρυντικά στους άλλους συμμετέχοντες.

Για τα προχωρημένα σεμινάρια, Β επίπεδο κτλ, εννοείται πως ο υποψήφιος έχει πάρει πλέον θέση, έχει οριστικά αποφασίσει για την πορεία του και έχει αποβάλλει κάθε τι που μπορεί να επιβαρύνει το σώμα και να κρατήσει πίσω την εξέλιξή του.

Μέσα από έρευνες μεγάλων Δασκάλων του παρελθόντος, αλλά και επιστημόνων του σήμερα, έχει διαπιστωθεί λοιπόν ότι όποιος θέλει να αναρριχηθεί στον θαυμαστό κόσμο της ενέργειας και του διαλογισμού, οφείλει να ακολουθήσει αυτούς τους κανόνες που όχι μόνο θα του δώσουν την απαιτούμενη ώθηση και προβάδισμα, αλλά θα τον προστατεύσουν από διάφορες κακοτοπιές και απότομες καρμικές επιταχύνσεις. Στην Ενεργονοητική ακολουθούμε αυτές τις σίγουρες γραμμές έτσι ώστε να αποφεύγουμε δυσάρεστες οξύνσεις από απότομη ενεργειακή κάθαρση και άλλες επιπλοκές.

 

Σοφοί και Χορτοφαγία

 

Ας θυμηθούμε λόγια Σοφών περί χορτοφαγίας…

 

Ο Πυθαγόρας είχε πει: «Εφ’ όσον συνεχίζει να είναι το άτομο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζωντανών όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία ή ειρήνη. Για όσο κατασφάζουν οι άνθρωποι τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπέρνει το σπόρο της δολοφονίας και του πόνου δεν μπορεί να θερίσει χαρά και αγάπη.»

 

Ο Πλάτων έλεγε: «Θρέφονται δι’ αλφίτων, αλεύρων, όψου, ελαιών, τυρού, βολβών, λαχάνων και τραγημάτων, σύκων, ερεβύνθων και κυάμων και ούτω διάγοντες βίον εν

ειρήνη μετά υγείας, ως εικός, γηραιοί τελευτώντες άλλον τοιούτον βίον τοις εγγονείς παραδόσουσι.»

 

Ο Πυθαγόρας κι ο Πλούταρχος ήταν κάθετοι στην κατάργηση της κρεοφαγίας. Αλλά και πολλοί φιλόσοφοι ξέρουμε πως ήταν χορτοφάγοι, όπως ο Σωκράτης, ο Διογένης, ο Ηράκλειτος, ο Αριστοτέλης, ο Θαλής, ο Απολλώνιος Τυανεύς, ο Ιπποκράτης, ο Επίκουρος επίσης πολύ συχνά νήστευε όπως και τόσοι άλλοι. Ξέρουμε μάλιστα από τον Ιπποκράτη αλλά κι από την Ιλιάδα ακόμη, ότι οι σοφοί πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν τη χορτοφαγία ως μέσον πρόληψης και θεραπείας….

Τα σταθερά βήματα με τα κατάλληλα εφόδια οδηγούν στη σταθερή εξέλιξη

Ο δρόμος ανοίγει όταν ο νους ανοίξει!

Ενεργονοητική Διατροφή

Διάσημοι χορτοφάγοι

Φιλόσοφοι, Πνευματικοί Ηγέτες
Δαλάϊ Λάμα, Παραμαχάνσα Γιοκανάντα, Ιησούς Χριστός  & πρώτοι Χριστιανοί, Κομφούκιος, Σακυαμούνι Βούδα, Λάο Τσε , Αγ. Φραγκίσκος της Ασίζης  (Ιταλός Χριστιανός Άγιος) Θίς Νατ Ηαν (Βιετναμέζος Βουδιστής μοναχός, συγγραφέας), Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, Λέων Τολστόϊ (Ρώσσος φιλόσοφος), Ζαρατούστρα (Ιρανός – Ιδρυτής του Ζωροαστρισμού), Κλπ

 

 
Συγγραφείς, Καλλιτέχνες & Ζωγράφοι
Λεονάρντο Νταβίντσι, Ράλφ Έμερσον  (Αμερ, δοκιμιογράφος & ποιητής),  Μπέρναρντ Σώ (Ιρλανδός Συγγραφέας), Τζών Ρόμπινς (Αμερ. Συγγραφέας), Μαρκ Τουέην  (Αμ. Συγγραφέας), Αλμπερτ Σβάϊτσερ (Γερμανός Φιλόσοφος, γιατρός μουσικός),  Πλούταρχος (Έλληνας Φιλόσοφος – συγγραφέας), Βολταίρος (Γάλλος συγγραφέας), κα.
Επιστήμονες, Εφευρέτες & Μηχανικοί
Κάρολος Δαρβίνος (Βρετ. Φυσιοδίφης), Αλμπερτ Αϊνστάιν (Γερμ. Επιστήμων), Θωμάς Έντισον (Αμερ. Επιστήμων/εφευρέτης),  Ισαάκ Νεύτων (Βρετ. Επιστήμων),  Νίκολας Τέσλα  (Σερβο-Αμερ. Επιστήμων/εφευρέτης), Χένρυ Φόρντ (Αμ. Ιδρυτής Αυτό/μηχανίας Φόρντ), κα.