Συχνές Ερωτήσεις FAQ

Η Ενεργονοητική Θεραπεία είναι ένα αυθεντικό, πλήρες σύστημα ενεργειακής θεραπείας και προσωπικής εξέλιξης. Ο ανώτερος σκοπός της είναι η πνευματική εξέλιξη μέσω της ψυχοσωματικής εναρμόνισης αλλά και η θεραπεία διάφορων ασθενειών μέσω μιας ευρείας γκάμας θεραπευτικών εφαρμογών.

Η Ενεργονοητική Θεραπεία είναι ένα επαναστατικό θεραπευτικό σύστημα που δουλεύει ταυτόχρονα στο αιθερικό και το νοητικό σώμα. Είναι ένα είδος ενεργειακής ψυχολογίας που προωθεί υψηλά επίπεδα ζωτικότητας και πληρότητα μέσω της εξισορρόπησης των ενεργειακών κέντρων και σωμάτων.

Αν και η Ενεργονοητική είναι ένα αρκετά προχωρημένο θεραπευτικό σύστημα, ακόμα και ένας αρχάριος μπορεί να βιώσει τη θεραπευτική δύναμη της ενέργειας μέσα του. Εξάλλου κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι ασκούμενοι λαμβάνουν την κατάλληλη καθοδήγηση για το πως να εφαρμόζουν την Ενεργονοητική με ασφάλεια. Η Ενεργονοητική είναι για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας  ή θρησκείας. Λειτουργοί υγείας, ιατροί, νοσηλευτές και κάθε είδους θεραπευτές – εναλλακτικοί ή όχι – μπορούν να οφεληθούν και να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη εφαρμόζοντας την Ενεργονοητική Θεραπεία.

Η Ενεργονοητική Θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις αρρώστιες και παθήσεις της νέας εποχής. Μπορεί να εφαρμοστεί επιτυχώς για όλες τις παθήσεις του φυσικού σώματος, αλλά και για ψυχολογικές παθήσεις. Ειδικά στο δεύτερο επίπεδο Ενεργονοητικής τα πρωτόκολλα που δίδονται είναι πολύ συγκεκριμένα οδηγώντας στη ρίζα κάθε προβλήματος υγείας. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα κιλό πρόληψης ισούται με έναν τόνο θεραπείας!

Τα ποσοστά επιτυχίας, όπως προκύπτει από τις στατιστικές του κέντρου Έρευνας σε γενικές γραμμές είναι αξιόλογα. Παρόλα αυτά σε δυσίατες παθήσεις, η αποτελεσματικότητα είναι πολυπαραγοντική. Βασικό ρόλο παίζουν:

– το στάδιο, η φύση και η οξύτητα της ασθένειας

– η συνέπεια του θεραπευόμενου στις θεραπευτικές συνεδρίες

– το κατά πόσο ακολουθούνται οι συμβουλές του θεραπευτή

-η ικανότητα του θεραπευτή

Οι βασικοί μηχανισμοί είναι δύο. Ο πρώτος είναι οι μετασχηματισμοί που βιώνει ο ασκούμενος στην ενεργειακή δομή και τα περιεχόμενά του. Μέσω αυτών των μετασχηματισμών ο διαλογισμός και η αυτοθεραπεία δρουν βαθύτερα.

Ο δεύτερος μηχανισμός είναι το υλικό προσωπικής πρακτικής άσκησης που αφορά όλους τους τομείς ζωής του ασκούμενου δίνοντάς του τη δυνατότητα να βελτιώσει όλες τις διαστάσεις της ζωής του.

Η Ενεργονοητική Θεραπεία σου προσφέρει τη δυνατότητα να βελτιώσεις άμεσα την υγεία σου και την ποιότητα ζωής σου. Μπορεί να σου δώσει δύναμη, θεραπεία και επιτυχία αλλά δεν γεννήθηκε για την ατομικότητα. Ο ανώτερος σκοπός της Ενεργονοητικής είναι η Υπηρεσία μέσω της θεραπείας. Το να προσφέρουμε τον εαυτό μας για υπηρεσία είναι ο ανώτερος δρόμος για την ολοκλήρωση.

Η Ενεργονοητική Θεραπεία δεν είναι ούτε θρησκεία, ούτε κάποιο είδος οργάνωσης. Μπορεί να  εφαρμοστεί ή να διδαχτεί σε οποιονδήποτε ανεξαρτήτως θρησκείας.

Αυτό το οποίο μπορεί  με σιγουριά επίσης να ειπωθεί είναι η άσκηση στην Ενεργονοητική από τη στιγμή που διευρύνει την αντιληπτικότητα και τη συνειδητότητα βοηθάει τον άνθρώπο να καλλιεργήσει και τη θρησκευτικότητά του, όποια θρησκεία και αν ασπάζεται. Ο Θεός χαίρεται όταν έχουμε παραπάνω ενέργεια και δύναμη να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και να υπηρετούμε το Έργο Του.

Οι 7 Ακτίνες είναι οι 7 Κοσμικές δυνάμεις – ενέργειες. Οι 7 δημιουργικές δυνάμεις του Σύμπαντος. Μέσω των κλειδιών που δίδονται στην Ενεργονοητική, οι 7 Ακτίνες μπορούν εύκολα να απορροφηθούν για εναρμόνιση και θεραπεία.

Η εκπαίδευση ποτέ δεν τελειώνει. Ακόμα και αν τελειώσει η εκπαίδευση από δάσκαλο σε φυσικό σώμα, το επίπεδο της εξέλιξής σου θα προσελκύσει έναν Αναληφθέντα Διδάσκαλο και Διδασκαλίες από ανώτερες σφαίρες ανοίγονται σε σένα.

Οι 8 εβδoμάδες δίνουν στον ασκούμενο τη δυνατότητα για βαθύτερη κατανόηση της Διδασκαλίας, για απορρόφηση της Ενέργειας και παρατήρηση της επίδρασης των Ακτίνων στην καθημερινή του ζωή.

Αν και το 1ο επίπεδο διαρκεί 8 εβδομάδες, ο αληθινός χρόνος που χρειάζεται για την απορρόφηση της Ενέργειας και της Διδασκαλίας διαφέρει από ακούμενο σε ασκούμενο. Έτσι πολλοί μαθητές επιλέγουν να επαναλάβουν το σεμινάριο αυτό. Αν παρακολουθήσετε το σεμινάριο αυτό, σίγουρα θα συναντήσετε παλαιότεους μαθητές που έρχονται να επαναλάβουν τη διδασκαλία. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί κάθε φορά, η αντίληψη της ενέργειας αλλάζει και νέες γνώσεις αναδύονται.

Πλανητική Εργασία είναι μία μεθοδική τελετουργική πράξη κατά την οποία ειδικά εκπαιδευμένοι θεραπευτές προβάλουν θεραπευτική ενέργεια στις δυσαρμονίες και άλλες αρνητικές καταστάσεις που έχουν εκδηλωθεί στη χώρα και σε όλο τον πλανήτη, ακολουθώντας την καθοδήγηση του Ανώτερου Σχεδίου.

Οι Αιθερικές Δομές είναι δομές Ιερής Γεωμετρίας που ενσταλλάσονται στο Αιθερικό σώμα για τη γρηγορότερη και δυναμικότερη εξέλιξη και άνοδο του ασκούμενου στη νέα Υδροχοϊκή εποχή.

Οι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι είναι τέλεια Φωτισμένα ανθρώπινα όντα από διάφορες παραδόσεις που έχουν επιλέξει να υπηρετούν την ανθρωπότητα και να την καθοδηγούν προς τη Φώτιση. Ηγούνται επίσης κοσμικών δυνάμεων ικανών να αλλάξουν το πεπρωμένο της Γης σύμφωνα με το Ανώτερο Σχέδιο.

Η Θεοσοφία είναι το θεωρητικό κομμάτι της Δημιουργίας του Κόσμου, των Θεών και όλων των όντων, ενώ η Θεουργία είναι το Έργο του Θεού στην πράξη. Η Θεουργία δίνει στη Θεοσοφία ΄μία συγκεκριμένη πρακτική γνώση που μπορεί να εφαρμοστεί στο πεδίου του ενσαρκωμένου εαυτού. Κατά αυτόν τον τρόπο η Ενεργονοητική συνδυάζει τη Θεουργία με τη Θεοσοφία, τις δύο όψεις του Θεού, τη Θεωρία με την Πράξη.

Αφού ολοκληρώσει το 1ο Επίπεδο Ενεργονοητικής (7 Ακτίνες & οι Διδάσκαλοι) ο ασκούμενος είναι έτοιμος να μπει στην ομάδα των Εξυπηρετητών και να συμμετέχει στις αντίστοιχες συναντήσεις. Ο σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι εκπαίδευση, πρακτική,ανάλυση και ομαδική θεραπεία περίπλοκων περιστατικών, διαλογισμός, μαζικές θεραπείες και Πλανητική Εργασία. Κάθε συνάντηση είναι μία ευκαιρία να ανανέωσης και ενδυνάμωσης της σύνδεσης με την ψυχή και με τις ψυχές των άλλων Εξυπηρετητών.

Όχι, η γνώση αυτή είναι μυστική.

Το πρακτικό μέρος της Ενεργονοητικής Θεραπείας είναι μυστικό αφού δίδεται μέσω μυήσεων μόνο σε όσους είναι παρόντες. Οι Διδάσκαλοι κρατούν τα κλειδιά ώστε το πρακτικό μέρος των Διδασκαλιών να είναι διαθέσιμο μόνο σε αυτούς που είναι αφοσιωμένοι στην υπηρεσία και τη θεραπεία.

Οι υψηλές δονήσεις των σεμιναρίων απαιτούν από τον αρχάριο εσωτερικό εξαγνισμό σε όλα τα επίπεδα. Με την πρόθεση του μαθητή να κάνει μια προσπάθεια για αυτόν τον καθαρισμό, οι Διδασκαλίες που θα λάβει πάνω σε αυτά τα θέματα θα είναι βαθύτερες και πιο εύκολα κατανοητές. Αυτές οι δεσμεύσεις βοηθούν το σώμα και την ψυχή να βιώσουν τις αλλαγές της εξέλιξης με τον πιο ανώδυνο τρόπο, αντιμετωπίζοντας τις λιγότερες δυνατές προκλήσεις.

Εάν κάποιος υποψήφιος είναι καπνιστής, δεν μπορεί να διακόψει το κάπνισμα και ενδιαφέρεται να κάνει το 1ο βασικό επίπεδο, μπορεί να ζητήσει βοήθεια από άλλους θεραπευτές έτσι ώστε να μπορέσει να το κόψει με κάποιες θεραπευτικές συνεδρίες Ενεργονοητικής.

Αυτό που συνήθως παρατηρείται, είναι ότι οι 8 εβδομάδες εκπαίδευσης 7 Ακτίνες και  οι Διδάσκαλοι είναι τόσο μεταμορφωτικές,και η θεραπευτική ενέργεια των σεμναρίων είναι το ιδανικό βάλσαμο για όσους θέλουν να θωρακίσουν τον εαυτό του από εξαρτήσεις.

Το Maha Mantra είναι οι λέξεις δύναμης που δίδονται στις μυήσεις από τους Διδασκάλους για την σύνδεσή μας με τις 7 Ακτίνες και την Ενεργονοητική Θεραπεία. Είναι η πιο σημαντική τεχνική για αυτοθεραπεία και ενδυνάμωση της επαφής με τις 7 Ακτίνες

Η νοητική εξέλιξη συνοδευόμενη από πνευματικότητα και ανώτερες αξίες είναι αυτό που χρειάζεται ο πλανήτης μας. Η Ενεργοητική Θεραπεία αναβαθμίζει τον ασκούμενο και προσφέρει Ελευθερία και Αλήθεια για τη Θεραπεία και την Χαρά της Ζωής. Ο Διδάσκαλος Ιλαρίων προσφέρει μέσω της Ενεργονοητικής τη Σοφία, το Έργο και την Αγάπη του Θεού με μία μεταφυσική λογική, μεταφυσική Αλήθεια, την πλήρη επιστήμη, την Ενεργονοητική Θεραπεία και Επιστήμη.

Πρώτα από όλα εμπνέοντάς τους μέσα από τη δική σου μεταμόρφωση. Επίσης μέσω συμβουλευτικής, μέσω θεραπευτικών συνεδριών, θεραπεία εξ αποστάσεως, υπηρεσία και καθοδηγώντας τους να ακολουθήσουν αυτό το θαυμαστό πνευματικό μονοπάτι της Ενεργονοητικής.

Πιστοποίηση δίδεται από το Κέντρο Θεραπείας και Έρευνας Ιλαρίων στην Αθήνα, υπογεγραμμένη από τη Μαλαματένια Καϊντατζή ιδρύτρια του κέντρου και της Ενεργονοητικής.

Το μικρό Άσραμ του Ιλαρίων είναι ένα κέντρο Θεραπείας και Έρευνας και ακαδημία, βασισμένο στις Διδασκαλίες του Ιλαρίων και σε άλλες μεθόδους φυσικής ίασης. Βρίσκεται σε ένα καταπράσινο πανέμορφο προάστιο της Αθήνας (Κηφισιά) και μπορεί να το επισκεφθεί όποιος ακολουθεί θεραπευτικά προγράμματα ή παρακολουθεί σεμινάρια.

Η Ενεργονοητική Κλινική Ακαδημία Φυσικής Ίασης είναι ένα πρότζεκτ βασισμένο στο σχέδιο του Ιλαρίων για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υγείας, σε ένα κτίριο στο οποίο η Ιερή Γεωμετρία θα ενδυναμώνει και θα προωθεί τη φυσική ίαση. Η Ενεργονοητική Κλινική Ακαδημία Φυσικής Ίασης είναι μια κλινική για θεραπεία, διδασκαλία και προετοιμασία του ατόμου.

Για να γίνεις επαγγελματίας Ενεργονοητικός Θεραπευτής πρέπει να έχεις παρακολουθήσει τουλάχιστον τα ακόλουθα 6 σεμινάρια Ενεργονοητικής:

  1. Το Άνθισμα του 12πέταλου
  2. Ανώτερος Εαυτός η Επανασύνδεση
  3. 7 Ακτίνες & οι Διδάσκαλοι (1ο Επίπεδο Ενεργονοητικής)
  4. Ο Ιερός Σκαραβαίος & η Αφύπνιση των Αισθήσεων
  5. Ενεργονοητική Θεραπευτική (2ο Επίπεδο Ενεργονοητικής)
  6. Η Τέχνη της Διόρασης

Η Ενεργονοητική Θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε σύστημα ενεργειακής θεραπείας αρκεί να έχει αγνή σύνδεση το σύστημα αυτό. Ωστόσο, ο ασκούμενος μπορεί να παρατηρήσει ότι η ενέργεια των Ακτίνων συνήθως επικρατεί.