Συνέντευξη της Μαλαματένιας Καϊντατζή περί χορτοφαγίας στο Green and Greek

Συζήτηση με την Μαλαματένια Καΐντατζή στο Κέντρο Θεραπείας και Έρευνας Ιλαρίων

 

  • Πότε ξεκινήσατε την Vegan διατροφή και ποιοι λόγοι σας ώθησαν σε αυτό?

Πάνε 17 χρόνια που πάρθηκε η απόφαση ! Ένα κουνέλι, μια κότα και μια αγελάδα με βοήθησαν να ξυπνήσω! Το κουνέλι νόμιζα πως μπήκε στη ζωή μου ως κατοικίδιο μέχρι που αργά συνειδητοποίησα ότι έγινα συνεργός στο φόνο του. Ήμουν όμως παιδί και στην μπανιέρα νόμιζα ότι θα πήγαινε για μπάνιο και όχι για σφαγή. Τότε γεννήθηκε το ερώτημα: Πως μπορείς να διακόπτεις την αγάπη και τη ζωή για μια 10λεπτη διαδικασία φαγητού;  Aαργότερα με τα χρόνια άρχισα να νοιώθω εσωτερικές συγκρούσεις με αποτέλεσμα να εκδηλώσω πολλές τροφικές αλλεργίες και δυσκολία στη λήψη τροφής…Μια μέρα μετά την εφηβεία μια κότα ήρθε σε μια σακούλα από χωριό, προνόμιο υποτίθεται φρεσκοσφαγμένη και ολόκληρη. Έπρεπε να την τεμαχίσω και να την προσφέρω ως γεύμα ευχαριστίας. Προσπάθησα βασανιστικά με ένα πόνο στο στήθος και με πολλά δάκρυα, αλλά όταν είδα πως μέσα της είχε αυγά και καλαμπόκι από το τελευταίο της γεύμα έφυγα, ποτέ δεν μαγειρεύτηκε, πήγε άδοξα! Από τότε τέλειωσα με τα ζώα, δεν γινόταν να βλέπω το θάνατο μπροστά μου και να έχω όρεξη να τον τρώω!

Έγινα Vegan αργότερα με έναν περίεργο τρόπο…από ένα όνειρο!

Μια αγελάδα ήρθε με το παιδί της στον ύπνο μου και μου είπε νοητικά:

Δώσε μου πίσω όλο το γάλα που έχεις πάρει από τα παιδιά μου… Ακίνητο έβλεπα τον εαυτό μου να βγάζει από τους μαστούς μου όλο το γάλα που έχω πιεί και να επιστρέφει στους μαστούς της αγελάδας! Όταν ξύπνησα συνέδεσα το πρόβλημα που είχα στο μαστό έχοντας ήδη κάνει ένα χειρουργείο, με τον σεβασμό προς τις μητέρες του κόσμου και τη σχέση του καρκίνου του μαστού με τα γαλακτοκομικά! Όλα τα χρόνια και ως θεραπεύτρια και ως δασκάλα έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να κατανοήσουν ποικιλοτρόπως τον Vegan μονόδρομο τρόπο ζωής και να γίνουν χορτοφάγοι με απόλυτη ευχαρίστηση!

 

  • Οδηγείται ο άνθρωπος σε εσωτερική ειρήνη μέσω τις Βιγκαν διατροφής?

Στην Ειρήνη κανείς δεν θυσιάζεται δεν υπάρχει πόλεμος! Στις μέρες μας δυστυχώς λίγοι βιώνουν ειρηνική ζωή γιατί δεν αρκεί μόνο η χορτοφαγία, θα πρέπει να ζεις έναν πνευματικό τρόπο ζωής που αρχικός κανόνας είναι η μη βία στον εαυτό σου! Δεν γίνεται να μάχεσαι για τα δικαιώματα των ζώων και μετά να πηγαίνεις να κάνεις ναρκωτικά ή να καπνίζεις ή να πίνεις αλκοόλ και να καις το σώμα σου, τα όργανα και τα κύτταρα σου με ουσίες αταίριαστες! Γίνεται πόλεμος μέσα σου, το ‘χασες!

Αυτός ο πόλεμος οδηγεί και πολλούς vegan να είναι προσβλητικοί επιθετικοί, ανήρεμοι με παμφάγους και μη! Αυτό δεν είναι ένδειξη συμπόνιας και ανώτερης υπηρεσίας!

Χάνουν το δίκιο τους! Συμπόνια πρέπει να δείχνουμε στους ανθρώπους που έχουν άγνοια και ένστικτα κατώτερα, αυτοί χρειάζονται την προσοχή και την υπομονή μας!

Η ειρηνική γαλήνια προσωπικότητα είναι αυτή που θα εμπνεύσει τελικά! Πράγματι η χορτοφαγία βοηθά στην καλλιέργεια της προσωπικότητας αλλά πρέπει να συνοδευτεί με διαλογισμό και πνευματικό τρόπο ζωής όπως προανέφερα! Πολλοί παμφάγοι επειδή και μόνο τρώνε κρέας έχουν σοβαρό πρόβλημα με τις αρνητικές σκέψεις και βλάπτουν τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω. Αυτό συμβαίνει γιατί έρχονται πολύ συχνά σε επαφή με το θάνατο, το σοκ του φόνου, τις κραυγές και όλα τα συναισθήματα του ζώου πριν και μετά θάνατον. Ως ενεργειακή θεραπεύτρια τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, εντοπίζω την μόλυνση του στρες από τα ζώα στους ανθρώπους και δυστυχώς ο πόνος των ζώων είναι τόσο μεγάλος που το μόνο που μπορεί να κάνει το ίδιο το κάρμα για να σταματήσει αυτή η φρικιαστική κακομεταχείριση είναι η σάρκα των ζώων να γεμίζει καρκίνο τα ανθρώπινα σώματα!  Κάρμα λέγεται όχι κληρονομικότητα! Όσοι διδαχθούν τον αυλό κόσμο τους συμπαντικούς νόμους και τη μετά θάνατο ζωή, αλλά ακόμα και όταν βιώσουν από κοντά το θάνατο, αυτό και μόνο είναι αφυπνιστικό. Οι άνθρωποι βιώνουν απαγωγές, βιασμούς, δολοφονίες, εγκλεισμό, φυλάκιση όπως και τα ζώα. Ποιός όμως τα ξεκίνησε όλα αυτά;

 

  • Ισχύει ότι το DNA αλλοιώνεται μέσω των ζωικών τροφών?

Το ανθρώπινο DNA όπως και το σώμα είναι στην κατηγορία των χορτοφάγων, αυτό ευτυχώς μπορούν όλοι να το ερευνήσουν πλέον, μιας και η τεχνολογία δίνει πρόσβαση γρήγορη σε ότι αναζητάς. Πως λοιπόν βάζεις σε ένα σώμα χορτοφάγου, ζώο και περιμένεις το DNA σου να μην μπερδευτεί και να μην αποσυντονιστεί στέλνοντας λανθασμένες εντολές καταστροφής; Το DNA μας είναι μια αποθήκη δεδομένων και εμπειρικών καταγραφών που συλλέγει από τα αισθητήρια όργανα και αποφασίζει ανάλογα πως θα συμπεριφερθεί! Αν στην αύρα σου έχεις ήδη την μολυσμένη ενέργεια του ζώου που έχει φονευθεί, έχει περάσει η πληροφορία και στα κύτταρα σου και το DNA σου φυσικά! Η αλληλεπίδραση αυτών των πληροφοριών ενεργοποιεί συναγερμό στα κύτταρα, γιατί δημιουργείται αναρχία και αρρώστια. Χάθηκε η αρμονική συνεργασία των κυττάρων γιατί μπήκε μέσα στην εργασία τους ο θάνατος, η πτωμαΐνη! Το σώμα ζητά κάτι φυσικό, μη τεχνητό και όχι πεθαμένο. Αν του δίνεις πατατάκια, τούρτες, επεξεργασμένες τροφές και πτώματα, ο έλικας του DNA κατεδαφίζεται, γερνάς άσχημα, μη ποιοτικά και πεθαίνεις τοξικός, με τοξικές σχέσεις και καταγραφές, που επιστρέφουν στην Μεγάλη συμπονετική Μάνα Γη!

 

  • Είναι αρκετή η ενεργεία που λαμβάνουμε από τις τροφές για τη θρέψη του σώματος?

Πως αυτή η Μεγάλη Μάνα Γη να μπορέσει να μας καλύψει όταν ζούμε σε κουτάκια μακριά από τα δέντρα, τα ποτάμια και τις θάλασσες της; Πως θα καταφέρουμε να νοιώσουμε πληρότητα, ικανοποίηση με δυνατή ζωτική ενέργεια όταν ζούμε σε στρεσσογόνους ρυθμούς; Βλέπεις τα μάτια των ανθρώπων σβησμένα από ανώτερες επιθυμίες και τρέχουν για το χρήμα, τη δόξα, την επιτυχία με κακοτυχία! Μεγάλη είναι η κακοτυχία αν δεν πάψουμε να έχουμε επιθυμίες που μας αναγκάζουν να ζούμε σκλάβοι της τεχνολογίας! Η τεχνολογία καταστρέφει τη Μεγάλη Μητέρα και είναι η μόνη στέγη μας! Οι επιστήμονες υποχρεωτικά κάποια στιγμή πρέπει να παραιτηθούν από το θρόνο του Θεού και να ακούσουν τη Γη που κλαίει με τσουνάμια, που εκρήγνυται με ηφαίστεια, που φωνάζει με ανεμοστρόβιλους, και τραντάζεται με σεισμούς! Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε μέσα στα εργαστήρια, πως φτιάχνουμε ψεύτικες ντομάτες σε ένα ψεύτικο κόσμο με ψεύτικα όνειρα;

Υβρίδια λαχανικά υβρίδιοι άνθρωποι! Μεταλλαγμένη ζωή! Έχουμε πνιγεί από τις ίδιες μας τις επιθυμίες, από τους τίτλους και τα αξιώματα και έχουμε φτάσει το φαγητό να μην είναι αρκετό για όλους, ούτε ποιοτικό  και το νερό να έχει γίνει είδος πολυτελείας! Οι περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν αργά ότι το σώμα έχει ανάγκη και από πνευματική τροφή, μεταφυσική τροφή γιατί το σώμα το ίδιο δεν θα ήταν ζωντανό αν δεν υπήρχε αυτή η άυλη ενέργεια που κρατά ζωντανό αυτό το σώμα.

Για να θρέψουμε το σώμα αυτό με πνευματική τροφή γίνεται με διαλογισμό, ενεργειακές θεραπείες, προσευχή, μελέτη και εκπαίδευση των αύλων κόσμων.

Για να καταλάβω πως πρέπει να θρέφω το σώμα πρέπει να καταλάβω και το σύμπαν πως λειτουργεί αν θέλω να έχω την απόλυτη κατανόηση της ύπαρξης που λέγεται άνθρωπος.

 

  • Πως επηρεάζουν ενεργειακά τα φυτοφάρμακα τις τροφές? Πως μπορούμε να εξαγνίσουμε το φυτικό βασιλειο? Υπάρχει κάποια προετοιμασία του χώρου πριν το μαγείρεμα για να αποφευχθεί η αρνητική ενεργεία κατά την διάρκεια του μαγειρέματος?                                                                       

Τα φυτοφάρμακα ρίχνουν τη δόνηση των λαχανικών σε τέτοιο βαθμό που νοιώθεις ότι δεν τρέφεσαι, νοιώθεις πείνα γιατί έχει καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος της ηλιακής δύναμης που έχουν απορροφήσει. Η εκμετάλλευση μεγάλη και πρέπει κάθε άνθρωπος να πάρει στα χέρια του τη δύναμη της ποιότητα της τροφής του! Βιολογικά και οργανικά δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν σε ποσότητες και ποιόν να εμπιστευτείς…Από την εμπειρία μου στις ενέργειες και την προσωπική ανάγκη για ποιοτικό φαγητό χωρίς δηλητήρια, δημιούργησα ένα σεμινάριο την ”Ενεργονοητική Διατροφή”.Μαθαίνουμε να αλλάζουμε την ποιότητα των φυτών, των φρούτων και του νερού όπως και να κάνουμε συνδυασμούς φαγητών ανάλογα με την ψυχολογική μας διάθεση αλλά και τα προβλήματα που διανύουμε, γιατί κάθε πρόβλημα έχει και το φαγητό του για να λειτουργεί ως ηρεμιστικό, ως φάρμακο, ενισχυτικό, αντικαταθλιπτικό κ.α.Πολλά προβλήματα τα μεταφέρουμε στο σπίτι μας στην οικογένεια και μολύνουμε τις σχέσεις μας με το στρες που έχουμε φέρει απέξω. Αποτέλεσμα ο χώρος να γίνεται μια στέγη με ένταση και θυμό που πολλές φορές μαγειρεύουμε με αυτή τη διάθεση και τρώμε ένα φαγητό γεμάτο αρνητικότητα και μας ”κάθεται” σαν ντουβάρι που δεν μπορούμε να το χωνέψουμε αλλά ούτε και να το απορροφήσουμε. Για το λόγο αυτό στο σεμινάριο μαθαίνουμε να φτιάχνουμε τις ιδανικές συνθήκες για να προετοιμάσουμε το φαγητό σε ειρηνικό, θετικό και δυνατά ενεργειακό περιβάλλον.  Επίσης παρασκευάζουμε ειδικά φίλτρα με βότανα πόσιμα που λειτουργούν αποτοξινωτικά και προστατευτικά! Το πιο δυνατό χαρτί μας όμως είναι η ενεργοποίηση της τροφής που εκεί πραγματικά και η γεύση αλλά και η απορρόφηση είναι τέλεια!  Επίσης άλλοι τρόποι για να αλλάζεις την ποιότητα του φαγητού και να εξαγνίζεις χώρο και τα χημικά από το φαγητό σου είναι η χρήση κρυστάλλων και μαγνητών που μαθαίνεις στο Atma Crystal Healing σεμινάριο ή στη Μαγνητοθεραπεία που χρησιμοποιείς πολικότητες για να ανεβάσεις τη δόνηση.

 

  •  Υπάρχει ενεργεία στο νερό?

Καλή ερώτηση… Αν μένεις κοντά σε φυσικές πηγές νερού πεινάς για νερό, δεν διψάς θέλεις να πίνεις μόνο νερό. Τώρα με τόσα μικροσωματίδια πλαστικού που πίνουμε το νερό έχει χάσει τη ζωτικότητα του…ναι μεν περιορισμένο από εξωτερικές μολύνσεις, αλλά μέσα στα πλαστικά και το χλώριο στις βρύσες μας να τρέχει μαζί με το νερό, τι ενέργεια να περιμένεις. Εδώ πάλι παρεμβαίνουμε με την Ενεργονοητική διατροφή, τη μαγνητοθεραπεία και με κρυσταλλικά ελιξίρια, γνώσεις που κυριολεκτικά μας ξεδιψούν.

 

  • Επηρεάζει η προσευχή την δόνηση του φαγητού?

Σε πολλές θρησκευτικές παραδόσεις η προσευχή πριν το φαγητό λειτουργούσε και λειτουργεί θεραπευτικά, κάτι που γνώριζαν όλοι οι λαοί στο παρελθόν. Στην Ενεργονοητική Διατροφή ανάλογα τις ιδιότητες της τροφής και το θέμα που θες να θεραπεύσεις είτε οργανικό ή ψυχολογικό έχουμε την κατάλληλη πιο συμβατή θα έλεγα προσευχή για να δονηθεί στις προσωπικές ανάγκες μας!

Πρόσφατα που βρέθηκα στο Θιβέτ σε ένα υψόμετρο που κάνει δύσκολη την χορτοφαγία οι μοναχοί προσεύχονται για τα ζώα που τους προσφέρουν ως τροφή για να έχουν μια καλύτερη επόμενη ενσάρκωση και μακροζωία.

Δεν μπορούν να έχουν αυτά που έχουμε εμείς οι δυτικοί και είναι αξιόλογο το οτι τουλάχιστον σκέφτονται συμπονετικά τα ζώα και τα περνάνε στο σώμα τους με σεβασμό κάτι που θυμίζει τη παραβολή του Ιησού:

”Τούτο εστί το σώμα μου και το κρασί το αίμα μου”

Μια θεία κοινωνία, μια θυσία, μια προσφορά!

Η προσευχή δεν είναι θρησκευτική εργασία είναι μια προσωπική ανάγκη να συνδεθείς, με το τρόπο που το κάνουμε εμείς, με τη Μάνα Γη και να δείξεις έμπρακτα την ευγνωμοσύνη σου σε αυτά που σου προσφέρονται κάθε μέρα.

 

  • Κάποια tips ως προς την αφύπνιση κάποιου παμφάγου για να περάσει στον βιγκανισμό και να δει από την αληθινή θέαση τον ρολό των ζωών?

Πάντα πίστευα ότι είναι οξύμωρο να έχεις κατοικίδιο και να τρως ζώα, δεν το χωράει ο εγκέφαλός μου. Έχοντας κάνει επαφή με κάποιο ζώο βιώνεις την αγάπη χωρίς παιχνίδια ελέγχου, βιώνεις τη φιλία, βιώνεις την αφοσίωση, κάτι που ο άνθρωπος πασχίζει να τα εφαρμόσει! Τα ζώα μας εμπνέουν, καλλιεργούν την συναισθηματική μας νοημοσύνη!

Ακόμα και εκείνα που έχουν κάποιους ρόλους δύσκολους (πάρκα, τσίρκο, πειράματα) ακόμα και εκείνα προσφέρουν στην ανθρωπότητα τεράστιο έργο, θυσιάζονται για την περιέργεια μας, την υγεία μας, αλλά και τη γεύση μας.

Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη προσκόλληση στη γεύση και θα ήθελαν να προσπαθήσουν να γίνουν Vegan θα τους πρότεινα να κάνουν κάποιες θεραπείες εστιασμένες στις αισθήσεις και ιδιαίτερα τη γεύση. Υπάρχει και σχετικό σεμινάριο (Ο Ιερός Σκαραβαίος-Αφύπνιση των Αισθήσεων) για εκείνους που θέλουν να εμβαθύνουν στο θέμα των αισθήσεων και τον εξαγνισμό της γεύσης.

Στο μονοπάτι της αφύπνισης οι αισθήσεις είναι πολύ σημαντικές. Όπως και σε μένα η εικόνα-όραση λειτούργησε καταλυτικά, κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αίσθηση αφύπνισης ή παγίδας περισσότεροι πάντως κολλάνε στη γεύση, η εικόνα δυστυχώς δεν είναι αρκετή για να τους πείσει γιατί δημιουργείται τεράστια αναισθησία με τις ταινίες βίας και τα βιντεοπαιχνίδια. Η γεύση στον άνθρωπο έχει αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να απολαύσει μια σκέτη ντομάτα ή ένα φύλλο μαρουλιού. Τα φάρμακα και τα παυσίπονα έχουν βλάψει την ικανότητα της γεύσης αλλά και η υπερβολή στη ποικιλία φαγητού. Αν έχεις 7-8 διαφορετικά πιάτα μπροστά σου γίνεσαι απαιτητικός στη γεύση, αρχίζει να σε ελέγχει…Εδώ παύει και η ελευθερία σου!

Είσαι έρμαιο της γεύσης και αυτό όπως μαθαίνουμε και στο σεμινάριο των αισθήσεων σε κάνει έναν ανικανοποίητο άνθρωπο με προσωπικότητα που ποτέ δεν θα νοιώσει ολοκλήρωση και θα αναζητά παραπάνω γεύσεις-εμπειρίες ζωής, υπερβολικές, λάγνες, ανισόρροπες και σκοτεινές.

Μύρισε το καρπούζι και μύρισε και το αίμα, γεύσου τη φράουλα και γεύσου και τα ωμα έντερα, κοίτα τις μπανάνες πάνω στο δέντρο και κοίτα το νεκρό ζώο, άκουσε το ποτήρι που γεμίζει με φρουτοχυμό και άκουσε το αίμα να στάζει στα σφαγεία, άγγιξε τα φρέσκα σύκα και άγγιξε το πεθαμένο ζώο, οι αισθήσεις σου θα σου πουν!

Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος όμως λάμπει, είναι μόνο φως!

Η ζωή του, οι σχέσεις του, η πορεία του είναι γεμάτη φως!

Φως, ήλιος, φωτοσύνθεση, φυτά, ενέργεια = χορτοφαγία

Σκοτάδι, παύση, αποσύνθεση, θάνατος, πτώματα ζώων = κρεοφαγία .

Όσο αυξάνεις το φως στη ζωή σου τόσο έλκεις φωτεινούς ανθρώπους και καταστάσεις!

Όσο επιλέγεις το παράλογο, το σκοτεινό, το εμπόριο σαρκός και τη σίτιση με πτώματα, τόσο θα πεθαίνουν οι ευκαιρίες, σου οι χαρές σου και θα εμποδίζεσαι να εξελιχθείς αληθινά!

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι αλλά για να γίνουν πρέπει πάντα να επιλέγουν την πιο φωτεινή επιλογή, την πιο γαλήνια, την πιο θετική, την αγάπη, τη ζωή, την συνύπαρξη, την φιλία, την ένωση!

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα απλά δοκίμασε το φως, ζήσε το και θα αρχίζεις να ζεις πραγματικά ευτυχισμένα!

Leave a Reply

UP
error: Content is protected !!