• Ελληνικά
 • English
 • Deutsch
 • Συνέντευξη της Μαλαματένιας Καϊντατζή στο Green and Greek με τίτλο ”Αφύπνιση και ζώα”

  Αφύπνιση και ζώα….μια συζήτηση με την Μαλαματένια Καΐντατζή

  Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Άρθρα

   

  1. Λένε ότι η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα ζώα, έχει απροσδόκητα οφέλη. Τελικά ισχύει η απόκτηση γνωστικών , συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων από την επαφή μαζί τους;

   

  Πόσο δύσκολο να μιλάς για συνύπαρξη όταν οι άνθρωποι μεταξύ τους σαν άγρια θηρία καταπατούν ηθικούς φραγμούς και αξίες καθημερινά… πόσο μάλλον η κατανόηση της θεραπευτικής και αφυπνιστικής αλληλεπίδρασης ζώων ανθρώπων.

  Τα ζώα γίνονται θύματα εκτόνωσης για την ανεκδήλωτη καταπιεσμένη βία που κρύβει ο άνθρωπος και επειδή αδυνατούν να δολοφονούν τους συνανθρώπους τους, ρίχνουν όλα τα κατώτερα ένστικτά τους στα ζώα!

  Ανέκαθεν τα ζώα είχαν πολύτιμο ρόλο στο ευ ζην και την ανάπτυξη ανώτερων συναισθημάτων αλλά κάποιοι τα θεωρούν μπελά, ή χώρο κατειλημένο που εμποδίζει τα ανθρώπινα έργα. Ανθρώπινα έργα τόσο επικίνδυνα πια, που η ελευθερία είναι μια ουτοπία.

  Αν ανατρέξει κάποιος στις πρώτες ιδέες πτήσεως τότε είναι δύσκολο να μην αποδώσουμε την έμπνευση μαςστα πτηνά.

  Η μετακίνηση επίσης, πως το ένα ζώο εξυπηρετεί το άλλο… έδωσε την ιδέα οχημάτων.

  Η συμπεριφορά των άρρωστων ζώων, οι κηδείες τους, οι νόμοι τους, οι κανόνες, η πειθαρχία, η αναρχία, πολλές καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζούγκλα, είναι αυτό που ζούμε και εμείς πολιτισμικά, νομοθετικά, κοινωνικά.

  Η απλότητα όμως των ζώων σε όλα τα θέματά τουςείναι η πιο δυνατή διδασκαλία που δίνουν, είτε αυτό αφορά την έκφραση, που κυριαρχεί ο αυθορμητισμός, είτε με τον σεβασμό που είναι σιωπηλός και θαυμαστός, οδηγούνται σε μια πιο αληθινή επικοινωνία χωρίς περιβλήματα, ταξικές, φυλετικές, ή κοινωνικές αντιστοιχίες.

  Σαφώς λοιπόν η επαφή μας με τα ζώα είναι μονοπάτι εξέλιξης, μονοπάτι χαράς, ευφυίας, και αρμονίας.

   

  1. Πόσο αισθάνονται τα ζώα;

   

  Ότι έχει μάτια έχει ψυχή, ότι έχει ψυχή έχει συναισθήματα, επικοινωνεί, τα εκφράζει και τα μοιράζει! Έχουν μνήμη γι’αυτό και αντιλαμβάνονται το σωστό και το λάθος, έχουν προσωπικότητα καλή, δύστροπη, ανεξάρτητη, εξαρτημένη, πονηρή, αγαθή.

  Τα βιώματά τους, δημιουργούν καταγραφές, πράγμα που τα κάνει βαθιά αισθανόμενα όντα.

  Οι Ινδιάνοι είχαν ονόματα ζώων για να περιγράψουν την προσωπικότητα των ανθρώπων τους. Συνειδητά χρησιμοποιούσαν οχι μόνο τις εξωτερικές ιδιότητες των ζώων αλλά και το ίδιο το Πνεύμα τους, αντλώντας δύναμη απο αυτά.

  Η Πνευματική σύνδεση με τα ζώα γινόταν με τα λεγόμενα Τοτέμ-φυλαχτά και με την άμεση επαφή πάνω στο σώμα φορώντας απομεινάρια ζώων (γούνες, φτερά, δόντια, νύχια).

  Αυτά ήταν προστατευτικά σύμβολα δίνοντας μια άλλη διάσταση και αποστολή στα ζώα.

  Παρόλο που σε φυσικό επίπεδο χρησιμοποιούσαν στοιχεία ζώων κάτι όχι επιτρεπτό για έναν φυτοφάγο, αλλά σε ενεργειακό πνευματικό επίπεδο τα οφέλη και των 2 πλευρών ήταν τεράστια. Γιατί τα ζώα έχουν μια φυσική αγάπη για υπηρεσία.

  Αυτός ο τρόπος έμπνευσης ήταν για τα ζώα και τους Ινδιάνους μια βαθιά συναισθηματική επαφή.

  Τα ζώα θέλουν να είναι χρήσιμα αλλά όχι εκμεταλεύσιμα, έχει διαφορά και καλούμαστε να δούμε την μια και την άλλη πλευρά με ανοιχτές αντιλήψεις. Τα ζώα αισθάνονται τις ανάγκες μας και θέλουν να συνεργάζονται μαζί μας.

  Πολλές φορές ο τρόπος που επιλέγουν να συνεργάζονται, να είναι τρόποι θυσίας αλλά όταν κάτι είναι φτιαγμένο απο αγνή αγάπη, τότε η θυσία δεν είναι κάτι για αυτά.

  Κάνουν το έργο τους.

   

  1. Έχουν τα ζώα μεταφυσικές ικανότητες; Έχουν αυτό που λέμε την 6η αίσθηση;

   

  Μέσα απο τα συναισθήματα και τις αισθήσεις, η 6η αίσθηση φυσικά ακολουθεί, ειδικά σε αγνά ενδύματα όπως είναι τα ζώα και τα παιδιά.

  Ισχύει λοιπόν οτι τα ζώα λαμβάνουν αρκετές πληροφορίες και το έχω δει στην πράξη σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όταν κάνω θεραπείες.

  Στο θεραπευτήριο μου έχω μία τζαμαρία που βλέπει στον κήπο. Εκεί έχω τοποθετήσει το κρεβάτι θεραπείας. Παρόλο που θαυμάζω τις γάτες δεν μπορώ να πω ότι τις βλέπω ως κατοικίδια, τις θεωρώ πολύ ανεξάρτητες για κάτι τέτοιο. Παρατηρώ χρόνια, τις γάτες αλλά και τα πουλιά για τη μεταφυσική μου έρευνα. Όταν λοιπόν έχω συγκεκριμένα είδη θεραπειών εμφανίζονται δύο συγκεκριμένες γάτες που τυχαίνει να έχουν προβλήματα με τα μάτια τους. Στέκονται κολλημένες στο τζάμι και παρατηρούν εμένα και τον θεραπευόμενο περιμένοντας. Τι περιμένουν; Μα την στιγμή που θα βγει το πιο σκοτεινό πεδίο που έχει ο θεραπευόμενος. Με καθηλωτική στάση περιμένουν να αρπάξουν την αρνητική ενέργεια και να την κατασπαράξουν με ικανοποίηση. Τότε φεύγουν. Σε άλλα είδη θεραπειών, όταν περιμένω ή αναζητώ απαντήσεις, υπάρχει ένα συγκεκριμένο κλαδί που μανιασμένα ο κηπουρός θέλει να το κόψει, όμως του το έχω απαγορέψει. Αυτό το κλαδί είναι η σπονδυλική στήλη/κεραία που στέλνει σαν πομπός το ερώτημα μου και πάντα ένα πουλί έρχεται και κάθεται. Όταν το πουλί ανέβει στην κορυφή όλα θα πάνε καλά.

  Αν όμως δεν ανεβαίνει…

  Θυμάμαι μια δυνατή εμπειρία που είχα με μία γάτα. Όταν είχα μαγαζί απέναντί μου ήταν μια γριά που πούλαγε τουριστικά, υφαντά κ.α. Ανάμεσα στα άλλα ήταν και κάτι λούτρινα γατάκια που τα διακοσμούσε στο σκαλοπάτι της για να τσιμπάει παιδάκια που θέλουνε τα γατάκια. Όταν περνούσαν γάτες παρατηρούσα ότι πήγαιναν και μύριζαν τα λούτρινα. Πράγμα που εξόργιζε τη γιαγιά και είχε έτοιμη μια σκούπα και τις χτύπαγε. Μια μέρα πέτυχε αυτή τη γάτα! Τη γάτα που μου έκανε ένα ιδιαίτερο δώρο. Την χτύπησε τόσο δυνατά που άρχισε να έχει σπασμούς, ήρθε σε μένα για να σωθεί κρύφτηκε κάτω από ένα έπιπλο, ξεκίνησα αμέσως να της δίνω θεραπεία, ενεργειακή θεραπεία, την έβλεπα να τινάζεται όλο το σώμα της, δεν μπορούσα να τη σώσω, επικεντρώθηκα στην ήρεμη μετάβασή της , στις τελευταίες της στιγμές βγήκε προς τα έξω με κοίταξε, κοιταζόμασταν για ένα δύο λεπτά και στη τελευταία της αναπνοή, στο τελευταίο της βλέμμα με διαπέρασε ένα ρεύμα ισχυρό ενέργειας. Μου μεταβίβασε όχι μόνο την ενέργεια που της έδινα αλλά και την δική της.Οι αισθήσεις μου για λίγο γατίσιες. Ήμουν σοκαρισμένη από την κατάσταση. Μια γατίσια δόνηση, μία νέα ενέργεια μέσα μου. Αργότερα έμαθα ότι αυτά τα λούτρινα γατάκια που πούλαγε αυτή η γριά είχαν αληθινή γούνα γάτας και σκύλου από Κίνα.

  Όλα τα ζώα αντιλαμβάνονται την ενέργεια, τα φυσικά και μεταφυσικά φαινόμενα.

  Άξιο αναφοράς τα κοράκια που έρχονται πάντα για να ετοιμάσουν ψυχές. Ιδιαίτερα σε αραιοκατοικημένες περιοχές εμφανίζονται κοντά στην πόρτα εκείνων που ετοιμάζονται να φύγουν με ή χωρίς δείγματα αποχώρησης. Τελευταία είχα μια συζήτηση σχετικά, για ένα κοράκι που δεν φεύγει από μια περιοχή μετρώντας μέχρι τώρα 12 θανάτους και με ανατριχιαστική υπόδειξη, τα σπίτια των μελλοθάνατων.

   

  1. Αρκετοί επιστήμονες ορίζουν μια θεραπεία με ζώα ως <<κατευθυνόμενη παρέμβαση από την οποία ένα ζώο που πληροί συγκεκριμένα κριτήρια, αποτελεί μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας>>… Κατά πόσο μπορούν γίνουν τα ζώα συνθεραπευτές τελικά;

   

  Αν οι άνθρωποι λειτουργούσαν σαν τα ζώα δεν θα χρειαζόταν να υπήρχε το Ζωικό Βασίλειο. Επειδή όμως η ανάπτυξη της προσωπικότητας, η ατομική ταυτότητα φορεμένη με δικαιώματα, γεννά μια ιδιοτελή συμπεριφορά, η παρουσία των ζώων είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο.

  Μεγαλώνεις μαθαίνοντας πρώτα τα ζώα, τα φυτά και τέλος τους ανθρώπους και αυτό με ερωτηματικό. Η απόλυτη παράδοση προς τον άνθρωπο από ευγενή ζώα έγινε καρπός εκμετάλλευσης και όχι θεραπευτική συνύπαρξη. Παρόλο που πλέον είναι γνωστό πως τα δελφίνια, τα άλογα, τα σκυλιά, οι γάτες έχουν δυναμική επιρροή στην ψυχολογική και οργανική κατάσταση των ασθενών, δέχονται εκμετάλλευση και περιορισμό της ελευθερίας τους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Όχι δεν έχουν πλάκα τα τσίρκο, ούτε οι ζωολογικοί κήποι, τα πειράματα κτλ, αλλα θυμάμαι σαν παιδάκι τριών ετών θα ήμουν  που με πήγαιναν στον ζωολογικό κήπο .

  Θαύμαζα τόσο πολύ τα ελάφια που στα μάτια τους έμαθα να ξεχωρίζω μια ποιότητα, την αγνότητα. Δεν ξέρω αν θα μου δινόταν η ευκαιρία να συναντώ το ίδιο ελάφι κάθε φορά και να απολαμβάνουμε την συνάντησή μας αν δεν ήταν αυτός ο ζωολογικός κήπος. Δεν ξέρω αν θα λάτρευα τόσο πολύ τα παγώνια αν δεν έβλεπα τα κάλλη τους απο κοντά, δεν ξέρω αν θα σεβόμουν τους γύπες αν δεν έβλεπα το κύρος  που εξέπεμπαν απο κοντά.

  Είναι πολύ περίπλοκο το θέμα της εκμετάλευσης γιατί αν είχα να αποφασίσω να μεταφέρω παιδάκια σε ένα ράτζο ή πάρκο με ζώα ή σε ένα παιδότοπο με βίντεο παιχνίδια, και πλαστικές κούνιες θα προτιμούσα το 1ο.

  Αυτό που αντιλαμβάνομαι για τους ανθρώπους είναι οτι πρέπει να είναι κοντά σε ζώα για να αποφασίσουν να ζουν πιο φυσικά. Ανέκαθεν πολλά ζώα ήταν κοντά στον άνθρωπο και αν μάθει να συνυπάρχει χωρίς να τα βασανίζει και να τα περιορίζει τότε θα λάβει την απόλυτη θεραπεία σε όλα τα επίπεδα. Το σοφότερο λοιπόν είναι να βρεθεί ο τρόπος να είμαστε κοντά στα ζώα και οχι στα ρομπότ που προωθούν, ούτε στις έξυπνες συσκευές ίασης, απλά στη φύση μας, μαζί με τα ζώα, ο ένας να θεραπεύει τον άλλο με την ηλεκτρομαγνητική του δύναμη, που δεν είναι άλλη απο την αγάπη.

   

  1. Τι λες σε κάποιον που εξαντλεί την φιλοζωία του σε έναν σκύλο ή μια γάτα, ενώ την ίδια στιγμή καταναλώνει ζωικά προϊόντα;

   

  Συνήθως αποφεύγω να παγιδεύω ή να φέρνω σε δύσκολη θέση ανθρώπους σχετικά με τη χορτοφαγία. Αν δεν είναι ένας μαθητής μου, τότε με διακριτικότητα και ευγένεια περνάω μηνύματα και προβληματισμούς. Θυμάμαι μια περίπτωση νέας γνωριμίας ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου και εγώ με παρέα διακοπές να του ζητάμε vegan γλυκό. Κάποια στιγμή ρώτησε ? πως και πως μπορείτε κτλ. Ο ιδιοκτήτης είχε έναν σκύλο στο μαγαζί. Του έφερα παράδειγμα τον σκύλο του. Μπορείς να φας τον σκύλο σου ή να πιεις το γάλα του που είναι για τα μωρά του; Όχι λέει αλλά δεν είναι το ίδιο. Ακριβώς το ίδιο είναι του απαντώ απλά έτυχε να γνωρίσεις ένα σκύλο. Αν γνώριζες καλύτερα μια κότα, ένα αρνί, ένα γουρουνάκι δεν θα μπορούσες να τα ξαναφάς!

  Στις Διδασκαλίες που αφορούν τα ζώα με τους μαθητές υπενθυμίζω ότι κατοικίδια και κρεοφαγία δεν πάνε μαζί. Να μεταφέρω μια ιδιαίτερη περίπτωση μιας κυρίας που ήθελε με επιμονή να συμμετάσχει στο σεμινάριο ”7 Ακτίνες και Διδάσκαλοι” που έχει προυπόθεση την χορτοφαγία. Εκείνη δεν ήταν, αλλά μου υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει με το σεμινάριο την αλλαγή της . Κάνει την 1η βδομάδα το πρώτο μάθημα, έχοντας στο σπίτι της μία γάτα και ένα σκύλο και έρχεται στο 2ο μάθημα κλαμμένη ότι ο σκύλος της πέθανε, τον χτύπησε αυτοκίνητο . Με ρώταγε με πόνο τι φταίει γιατί έγινε αυτό, με ρώταγε αν το σεμινάριο ευθύνεται γαι την κακοτυχία του σκύλου της. Την ρώτησα αν έφαγε καθόλου κρέας και μου είπε διστακτικά ναι. Την ρώτησα γιατί είπε ψέματα και γιατί δεν κατανοεί ότι τα εσωτερικά μονοπάτια θέλουν πειθαρχία και συμπόνια και της πρότεινα να σταματήσει.

  Μου υποσχέθηκε πως θα ξεκίναγε αμέσως την χορτοφαγία. Μετά το 2ο μάθημα και ενώ είχαν περάσει μόνο δύο μέρες κλαμμένη μου τηλεφωνεί για να μου ανακοινώσει ότι έβαλαν φόλα στη γάτα της και πέθανε. Την ρώτησα: έφαγες κρέας; και με επίθεση μου είπε ναι, και τελικά μήπως είσαι εσύ αρνητική και το σεμινάριο σου και με τιμωρείς επειδή τρώω κρέας; Μου πήρε και τα δύο αγαπημένα μου ζώα και δεν έχω τίποτε άλλο στον κόσμο. Δεν ξαναπατάω εκεί πέρα! Και μου το έκλεισε.

  Μπορώ να πω σκληρό μάθημα, αλλά πολλές φορές η Σοφία έχει διάφορους τρόπους εκδήλωσης και κάποιοι άνθρωποι αφυπνίζονται με πόνο (και αν).Επιτυχία θα είναι για την συγκεκριμένη κυρία να κατανοήσει γιατί συνέβει αυτό και ποιά ηταν τα αληθινά της κίνητρα για να περάσει σε εσωτερικές διδασκαλίες που απαιτούν εντιμότητα και ειλικρίνεια.

  Από τη δική μου πλευρά σαν δασκάλα και θεραπεύτρια κατανοώ τους νόμους της αιτίας και του αποτελέσματος και γι αυτό πάντα ξεκαθαρίζω, απωθώ ή παροτρύνω ανθρώπους για συγκεκριμένες διδασκαλίες και όχι για κάποιες άλλες όταν δεν είναι έτοιμοι.

  Η ανθρώπινη άγνοια δεν οδηγεί στην θυσία μόνο αθώων ζώων, αλλά και ανθρώπων!

  Καθήκον μας να αφυπνίζουμε με ευγένεια και υπομονή όλο τον κόσμο για να μπορέσει να δεχθεί οτι το παγκόσμιο σύστημα διατροφής και τρόπου να ζεις, τον εμπόδισε να καταλάβει και να δει την αλήθεια.Είναι τόσο δυνατή η επιρροή του συστήματος που προωθείται καθημερινά απο τις τηλεοράσεις, που απομακρύνει όλο και περισσότερο τον άνθρωπο απο την αλήθεια.

  Η φύση του ανθρώπου είναι να αγαπά, να δημιουργεί και να συνυπάρχει ειρηνικά με όλους και όλα, αν αυτό δεν συμβαίνει πρέπει να ξεκινήσει απο την ειρήνη μέσα του.

  Μια καλή αρχή είναι η χορτοφαγία και ο διαλογισμός!

  Leave a Reply

  UP
  error: Content is protected !!