ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

Από την στιγμή που γεννιόμαστε και πορευόμαστε μέσα στην κoινωνία, η εικόνα του εαυτού μας, στους πιο πολλούς από εμάς, χτίζεται από ξένες προβολές, ξένες εντυπώσεις και ξένα κοινωνικά πρότυπα. Η προσωπικότητά μας προσπαθώντας να γίνει αρεστή και αποδεκτή από τις προσωπικότητες των άλλων ατόμων, συνεχώς προσθέτει νέα πέπλα γύρω από την αυθεντική ανθρώπινη φύση μας, με αποτέλεσμα να παραμένουμε άτομα και όχι άνθρωποι. Η προσωπικότητά μας παίρνοντας τα ηνία εμποδίζει την εκδήλωση της ανώτερης ανθρώπινης διάνοιάς μας, αυτής της ανώτερης σφαίρας- όπου εδρεύουν οι αληθινές αρετές, τα ταλέντα μας και οι μοναδικές μας ξεχωριστές ποιότητες.

Σκοπός της Ενεργονοητικής, ως ταξίδι αυτογνωσίας, είναι η αφαίρεση αυτών των πέπλων, των ξένων νοητικών προβολών και σκεπτομορφών που στην κυριολεξία απομυζούν την ενέργειά μας και μας στερούν την πρόσβασή μας στο άπειρο δυναμικό μας. Η άσκηση στην Ενεργονοητική οδηγεί στην αποκάλυψη, ανάπτυξη και σταδιακή επικράτηση αυτής της ανώτερης διάνοιας που ενυπάρχει σε όλους μας.

Από την στιγμή που μπαίνουμε σε αυτήν την ατραπό οι  θετικές αλλαγές στη ζωή μας είναι μία μόνιμη κατάσταση που ακολουθούνται από ανάπτυξη και πρόοδο σε κάθε τομέα ζωής. Ο Ενεργός Νους όταν αφυπνίζεται ξέρει…εντοπίζει τις κατάλληλες επιλογές, τα κατάλληλα άτομα, τα κατάλληλα μέρη, τις κατάλληλες στιγμές… Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη και να εμπλακούμε σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Ενεργός Νους είναι αυτός όμως που δεν κάνει λάθος απλά αντλεί μία διδασκαλία από κάθε αρνητική κατάσταση ως είναι μία ευκαιρία για εξέλιξη.

Με την Ενεργονοητική η ριζική αλλαγή της αντιλήψεως για τα πάντα γύρω μας, οδηγεί σε μία νέα ζωή, γεμάτη ευκαιρίες. Μαθαίνουμε πως να πάρουμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στα χέρια μας δημιουργώντας την πραγματικότητά μας, μέσα από τους κανόνες της ενέργειας και του διαλογισμού.

Λαμβάνοντας το παράδειγμα και την έμπνευση από την κληρονομιά των μεγάλων Σοφών του Κόσμου, η Ενεργονοητική παρέχει εργαλεία ζωής σε όλους όσους νοιώθουν έτοιμοι να ανακαλύψουν και να αναδείξουν την ανώτερη ανθρώπινη φύση τους. Σεμινάρια όπως η Επανασύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό, το Άνθισμα του Δωδεκαπέταλου, Ενεργονοητική Ευημερία, μπορεί να είναι μικρά σε διάρκεια (μονοήμερα), αλλά δημιουργούν δραστικές αλλαγές στη ζωή μας. Τα ανεκτίμητα βιωματικά οφέλη από την πλήρη εκπαίδευση στα μεγαλύτερα βασικά σεμινάρια της Ενεργονοητικής επιβεβαιώνονται από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκτός από τον τίτλο του θεραπευτή, αποκτούν πρωτίστως, τη θαυμαστή εμπειρία της βαθειάς θεραπείας του εαυτού τους.

 

 

 Ανθρώπινη φύση σημαίνει ασταμάτητη ανοδική πορεία